Natur och motion

Glad ung tjej med cykel och cykelhjälm.

Med startpunkt från campingen finns flera slingor i varierande längd, både för dig som tar dig fram till fots och för dig som föredrar att upptäcka från cykelsadeln.

Vid tältområdet finns starten på naturstigen. En vacker och naturskön motionsslinga i tre olika etapper, det finns tre vindskydd på vägen, där man kan välja att stanna och ta en paus. Naturstigen går ihop med strandpromenaderna på både södra och norra stranden. Vänta dig en vacker och avkopplande upplevelse.

Vandringen börjar på samma ställe som natursligen - vid campingens tältområde. I pipsjön kan du även fiska.

Ta en lugn och skön promenad genom naturreservatet på Stenös udde. Stigen sträcker sig fram till fågeltornet och ändå ut till spetsen av udden. Här finns ett mycket rikt fågelliv så chansen är stor att du får se en hel del olika fåglar. Speciellt vadarfåglar som området är känt för.

Läs mer om Stenöorns naturreservat (Länsstyrelsen Gävleborg) Länk till annan webbplats.

Under perioden 1 april-31 augusti får man bara hålla sig till stigen och utkikstornet för att inte störa fåglarna.

Sågverkstrampet är en slinga mellan Stenö och Söderhamn centrum, på ca 13 km. Du cyklar längs stigar och vägar där sågverken låg på rad längs söderhamnsfjärden.

Längs vägen finns skyltar som berättar om den tid som kallas sågverksepoken i början av 1900-talet då skeppen låg förtöjda på rad i söderhamnsfjärden. En tid som kom att bringa både arbetstillfällen och i förlängningen drägligare liv för fler i vår kommun.

Läs mer om sågverkstrampet Länk till annan webbplats.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2022

Välkommen till Stenö camping och havsbad

Kontakt Stenö havsbad och camping

Telefon: 0270-751 50
Jour: 0270-751 50

E-post: stenocamping@soderhamn.se

Besöksadress
Stenö havsbad och camping
Stenövägen 130

Postadress
826 73 Sandarne

Kundtjänst Söderhamns kommun Länk till annan webbplats.